Cykelfællesskabet Fruehøjgaard

Herning Cykler har indgået samarbejde med Boligselskabet Fruehøjgaard om et nyt cykelprojekt. Formålet er at vi skal have flere til at se fordelene ved at cykle. Projektet fokuserer på glæden ved at cykle, den frihed og de muligheder det giver, og ikke mindst det fællesskab der opstår når vi cykler.

I projektet deltager 2 medarbejder fra Herning Cykler, 2 medarbejder fra administrationen ved Boligselskabet Fruehøjgaard, samt en gruppe beboere fra Brændgårdparken og Fruehøj. Beboerne er den bærende drivkraft i projektgruppen. Nogle er med fordi de cykler meget og andre fordi de bare gerne vil bakke op om aktiviteterne og fællesskabet.

Navnekonkurrence

Som noget af det første blev det besluttet at lave en konkurrence, så vi kunne få et rigtig godt navn til vores projekt. Vi fik nogle rigtig gode bud på et navn, og efter endt afstemning blev navnet "Cykelfælleskabet Fruehøjgaard" valgt. Mona Olsvig blev den heldige vindere af en Herning Cykler rygsæk med et lækkert og praktisk cykelrelateret indhold. Rygsæk og indhold havde en samlet værdi på 400 kr. og var indkøbet af Herning Cykler og Boligselskabet Fruehøjgaard.

Hvad kommer der ellers til at ske?

Lige nu arbejder vi på højtryk på, at lave en program der strækker sig fra nu og frem til juni 2019. Her på siden vil du løbende kunne følge med i aktiviteterne.

Søndag 2. september kørte en bus med 12 friske beboere afsted for, at nyde de første efterårsdage med sammenhold og sjov på mountainbike i naturområdet ved Momhøje. På Momhøje naturcenter ventede Michael, Hanne og Rasmus fra henholdsvis Dansk Skolecykling og Herning Kommune på gruppen fra Fruehøjgaard, med cykler, hjelme, kaffe og saftevand - og et stykke morgenbrød til at starte dagen på.

Minikursus i mountainbike

En mountainbike kan bruges på rigtig mange måder, og vi fik et lille kursus i, hvordan der bremses sikkert i terrænet, hvordan vægten bruges rigtigt i et sving, og ikke mindst hvordan en forhindring klares sikkert både op og ned af en bakke. Alt dette lærte vi på stedets 'kravlegård', bedre kendt som Momhøjes grusbelagte parkeringsplads.

Smuk natur og stejle bakker.

Efter fælles frokost gik turen ud i sporet, og her fik vi rigtigt set hvor smukt, der er i Momhøje - og vi fik også set hvor stejle bakker, det gamle brunkulsleje har. Uha - vi fik alle skubbet til vores grænser og blev mere sikre på os selv, og på hvad vi turde. Det var fantastisk. Mange af de ting vi lærte, kan vi også bruge ude i trafikken, når vi kører på en almindelig cykel.

Én på opleveren

Men uanset om du er på cykel eller ej er stedet et besøg værd! Der er ud over mtb-spor også shelters, grillpladser, en stor naturlegeplads, frisbeegolfbane og gode toiletfaciliteter. Alt hvad du som solo, familie eller større gruppe har brug for til en aktiv eller stille dag i naturen - stedet var i hvert fald det helt rigtige for os.

Tak til alle for en begivenhedsrig dag med godt humør og sved på panden hele vejen rundt.

MTB 2. okt. gruppebillede


Kontaktinfo

Rasmus Bartholdy Jensen
Tlf.: 96288340
Send e-mail til vtbrj@herning.dk

Hanne Thomsen-Mühlbrand
Tlf.: 96288329
Send e-mail til vtbht@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.