Cykelfællesskabet Fruehøjgaard

Herning Cykler har indgået samarbejde med Boligselskabet Fruehøjgaard om et nyt cykelprojekt. Formålet er, at vi skal have flere til at se fordelene ved at cykle. Projektet fokuserer på glæden ved at cykle, den frihed og de muligheder det giver, og ikke mindst det fællesskab der opstår, når vi cykler.

I projektet deltager en gruppe beboere fra Brændgårdparken og Fruehøj, 2 medarbejder fra administrationen ved Boligselskabet Fruehøjgaard samt 2 medarbejder fra Herning Cykler. Beboerne er den bærende drivkraft i projektgruppen. Nogle er med fordi de cykler meget og andre fordi de bare gerne vil bakke op om aktiviteterne og fællesskabet.

Hvad kommer der til at ske?

Projektgruppen har stort set lagt sig fast på de cykelfremmende tiltag, som kommer til at foregår fra nu og frem til sommeren 2019.

 • Cykelsjov ved Momhøje Naturcenter.
 • Logo, navn og diverse merchandise.
 • Åbning af cykelværksted ved Brændgårdvej 71.
 • Afprøvning af el-cykler.
 • Cykelkort med afstande.
 • Samarbejde med Herningsholm Erhvervsskole - cykelmekanikerne.
 • Herning Cykler på Julemarked i Multihuset.
 • Cykelture med "KaffeCuppen".
 • Fastelavn på cykel.
 • Temamøder i Multihuset med fokus på forårs- og vinterklargøring.
 • Cykelevent ved Brændgårdparkens 50 års jubilæum.
 • Eventuel udlån af el-cykler.
 • Cykelpicnic for alle i cykelfællesskabet.

Læs mere om vores cykeltiltag:

Lørdag 2. marts indbød Cykelfælleskabet til gratis fastelavnsfest med tøndeslagning, konkurrence, udklædning, ansigtsmaling, cykelpyntning og lækre fastelavnsboller. Fantasien blev sluppet løs, og der blev pyntet de mest fantastiske cykelhjelme, cykler og ansigter før tøndeslagningen gik i gang.

Fastelavn på to hjul 2

Efter mange ivrige slag på tønden, fik vi kåret både konger og dronninger, som stolt kunne bære kronen under resten af festen. Vi fortsatte festlighederne i Brændgårdparkens gildesal, hvor der blev hygget med saftevand, kaffe, slikposer, fastelavnsboller og overrækkelse af præmier.

Fastelavn på to hjul 3

Præmier

Herning Cykler havde udlovet 4 god præmier. Præmierne indeholdt gavekort til Nordisk bio, slik, refleksvest og andet godt. Præmierne blev uddelt til bedste udklædning for voksne og børn, samt for bedst pyntede cykel eller cykelhjelm.

Cirka tres beboere fra området deltog i vores arrangementet, og tilbagemeldingerne har kun været positive.

Fastelavn på to hjul 4

 

 

 

 


På Lottes julemarked i Brændgårdparken blev der solgt juledekorationer, vafler og gløgg. Rundt ved de julepyntede borde var der hygge og julestemning.

Herning Cykler havde en fornem placering ved det store juletræ. Herfra kunne vi fortælle om "Cykelfælleskabet Fruehøjgaard", stille nogle spørgsmål til beboernes cykelvaner, uddele vingummibamser og saddelbetræk og sidst, men ikke mindst opfordre til deltagelse i vores julekonkurrence.

Julekonkurrence

Deltagerne i konkurrence blev stillet en række cykelspørgsmål, og derefter deltog de i lodtrækningen om en cykelkurv med indhold. Indholdet havde en værdi på 400 kr. som var sponsoreret af Boligselskabet Fruehøjgaard og Herning Cykler. 

55 personer deltog i vores konkurrence og vi har nu et rigtig godt indblik i, hvad der rører sig på cykelsiden i Brændgårdparken. 

Lodtrækningen fandt sted lige før julemarkedet lukkede og vinderen blev Hanne Mørk der ses til venstre i billedet. 

Julemarked- komkurrencevinder

 


Cykelværkstedet i kælderen under Brændgårdparken 71, er et tilbud til cykelfolket i boligforeningen Fruehøjgaard. Ved indvielsen torsdag 4. oktober 2018 mødte mellem 50 og 60 personer op til en snak om cykler, reflekser, cykellygter, lapning og meget mere. Gæsterne blev budt på kaffe, frugt og kage.

Indvielse - klapskilt

Frivillige

Et hold frivillig fra projektgruppen "Cykelfællesskabet Fruehøjgaard", har påtaget sig opgaven at drive cykelværkstedet. Værkstedet holder åben hver anden uge om mandagen - første gang var mandag d. 15. oktober mellem klokken 16.00 og 19.00.

Frivillig cykel-vicevært

El-cykler

Herning Cykler havde parkeret en trailer fyldt med el-cykler ved Multihuset. Mange udnyttede muligheden for, under kyndig vejledning af Michael Bremer fra Dansk skolecykling, at prøve cyklerne. Cykelhjelme blev fundet frem, lyset blev tændt og cyklerne blev flittigt afprøvet, mens der blev hyggesnakket på sidelinjen.

Prøv en el-cykel

Besøg fra Herningholms Erhvervsskole

To faglærer, med cykelmekaniker baggrund, havde takket ja til at komme på besøg i cykelværkstedet nogle dage før åbningen. De frivillige og cykelmekanikerne fik en god snak om gear, bremser, smøring, ventiler, dæk og slanger - hermed var grobunden til et godt cykelværksted lagt.

Herning Erhvervsskole

Værktøj og lokaler

Boligselskabet Fruehøjgaard havde, i samarbejde med de frivillige, fundet de ledige lokaler i den gamle vaskekælder. Indkøb af værktøj, cykelophæng, arbejdslamper og arbejdsborde stod Herning Cykler for.


Søndag 2. september kørte en bus med 12 friske beboere afsted for, at nyde de første efterårsdage med sammenhold og sjov på mountainbike i naturområdet ved Momhøje. På Momhøje naturcenter ventede Michael, Hanne og Rasmus fra henholdsvis Dansk Skolecykling og Herning Kommune på gruppen fra Fruehøjgaard, med cykler, hjelme, kaffe og saftevand - og et stykke morgenbrød til at starte dagen på.

Minikursus i mountainbike

En mountainbike kan bruges på rigtig mange måder, og vi fik et lille kursus i, hvordan der bremses sikkert i terrænet, hvordan vægten bruges rigtigt i et sving, og ikke mindst hvordan en forhindring klares sikkert både op og ned af en bakke. Alt dette lærte vi på stedets 'kravlegård', bedre kendt som Momhøjes grusbelagte parkeringsplads.

Smuk natur og stejle bakker.

Efter fælles frokost gik turen ud i sporet, og her fik vi rigtigt set hvor smukt, der er i Momhøje - og vi fik også set hvor stejle bakker, det gamle brunkulsleje har. Uha - vi fik alle skubbet til vores grænser og blev mere sikre på os selv, og på hvad vi turde. Det var fantastisk. Mange af de ting vi lærte, kan vi også bruge ude i trafikken, når vi kører på en almindelig cykel.

Én på opleveren

Men uanset om du er på cykel eller ej er stedet et besøg værd! Der er ud over mtb-spor også shelters, grillpladser, en stor naturlegeplads, frisbeegolfbane og gode toiletfaciliteter. Alt hvad du som solo, familie eller større gruppe har brug for til en aktiv eller stille dag i naturen - stedet var i hvert fald det helt rigtige for os.

Tak til alle for en begivenhedsrig dag med godt humør og sved på panden hele vejen rundt.

MTB 2. okt. gruppebillede


Som noget af det første blev det besluttet at lave en konkurrence, så vi kunne få et rigtig godt navn til vores projekt. Vi fik nogle rigtig gode bud på et navn, og efter endt afstemning blev navnet "Cykelfællesskabet Fruehøjgaard" valgt.

Hvem vandt?

Mona Olsvig blev den heldige vindere af en Herning Cykler rygsæk med et lækkert og praktisk cykelrelateret indhold. Rygsæk og indhold havde en samlet værdi på 400 kr. og var indkøbet af Herning Cykler og Boligselskabet Fruehøjgaard.

Navnekonkurrence - cykelfælleskabet

 


Kontaktinfo

Rasmus Bartholdy Jensen
Tlf.: 96288340
Send e-mail til vtbrj@herning.dk

Hanne Thomsen-Mühlbrand
Tlf.: 96288329
Send e-mail til vtbht@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.