Om Herning Cykler

Herning Kommunes mål er at flere skal cykle. Det gælder både til job, studie, skole og i fritiden. Målet er, at 5 % af den private biltrafik bliver til cykeltrafik, så 25 % af alle ture i kommunen foregår på cykel eller med kollektiv trafik i 2020.

Herning Cykler 2017

I 2017 fik vi lavet godt 12 kilometer nye cykelstier/cykelbaner og opgraderet cirka 3,5 km cykelstier. Derudover fik vi opsat 395 nye cykelstativer samt 1 elektrisk cykelpumpe i Herning Midtby.

I april gennemført vi tredje og sidste cykelkursus for kvinder i Herning Cykler-regi. Projektet er fremover forankret hos Helhedsplanen i Gullestrup.

I maj blev cykeldysten VCTA "Vi cykler til arbejde" afholdt med 67 deltagende hold fra hele Herning Kommune.

Fra slutningen af april og frem til sidst på sommeren 2017 gennemførte vi projektet "Cykl dig sund". Cykelprojektet henvendte sig til voksne borgere, som var potentielle nye cyklister. 

I august afsluttede Herning Cykler og Dagrofa et fælles sundhedsprojekt for, at få flere medarbejdere på den store arbejdsplads i Industriområde Vest til at cykle.

I september fik vi uddannet elleve cykelpædagoger. Ideen med kurset var at hæve de køretekniske kompetencer hos det pædagogiske personale i kommunens børneinstitutioner. Samtidig blev der indkøbt en trailer som institutionerne kan booke. I traileren er der børnecykler, hjelme og cykelaktivitetsgrej. 

I oktober var 4.A fra Sunds-Ilskov skole og 8.klasse fra Lundgårdskole på MTB-tur til Momhøje Naturcenter.

Læs mere om elevernes friske cykeldag, som de havde vundet i konkurrencen "Alle børn cykler" og "Skolevejsundersøgelse".

I december var julemanden forbi Herning Station med en gave til cyklisterne - en cykelpumpe.