Om Herning Cykler

Herning Kommunes mål er at flere skal cykle. Det gælder både til job, studie, skole og i fritiden. Målet er, at 5 % af den private biltrafik bliver til cykeltrafik, så 25 % af alle ture i kommunen foregår på cykel eller med kollektiv trafik i 2020.

Herning Cykler 2018

I 2018 fik vi lavet godt 4 kilometer nye cykelstier/cykelbaner. Vi opgraderede knap 20 km cykelstier med henholdsvis asfalt eller/og belysning. Derudover blev der opsat godt 270 nye cykelstativer, hvoraf der ved et par stykker er mulighed for opladning af el-cykler. I Herning midtby blev der opsat 3 elektriske cykelpumper på strategisk gode steder i forhold til cykeltrafik.

By- og friluftskort

Til marts blev det nye by- og friluftskort for Herning Kommune færdig. Kortet viser cykelruter, "Pakér og Cykl" pladser, cykelpumper, badesøer, naturcentre og meget mere. "Mit grønne kompas" er overskriften på det trykte kort, der understøttes digitalt med VisitHerning appen.

Cykelbaner, cykelpædagogik og Landskue

I april startede vores arbejde med cykelfremme i børnehøjde. Herning cykler deltog med cykelbane, børnecykler og inspirationsmateriale, først på grøn inspirationsdag ved Løvbakken naturcenter, og derefter på Landskuet i Herning. Vi fik afholdt endnu et kursus for pædagoger i cykelpædagogik, og derefter kom der gang i udlån af vores trailer med cykler og cykelgrej til børneinstitutionerne. 

VCTA - Vi cykler til arbejde

I maj blev cykeldysten VCTA "Vi cykler til arbejde" afholdt. I Herning Kommune deltog 74 hold og tilsammen blev der cyklet 9.016 dage. 'Team Zystm Cycling' fra firmaet Zystm i Herning blev vinder af den lokale udtrækning.

Cykelfællesskabet Fruehøjgaard

I slutningen af juni startede et nyt samarbejde op med Boligselskabet Fruehøjgaard. Projektet fik navnet "Cykelfællesskabet Fruehøjgaard". Deltagerne er en gruppe beboere fra Brændgårdparken og Fruehøj, 2 medarbejder fra administrationen ved Boligselskabet Fruehøjgaard samt 2 medarbejder fra Herning Cykler. 

Giv dit barn lov

I august og september rullede vores kampagnefilm "Giv dit barn lov" hen over biografskærmene i Herning. Kampagnen skulle få forældre og børn til at droppe bilen og tilvælge cyklen. Udover det startede vi et samarbejde med Højgårdsskolen i Lind, med det formål at sætte fokus på de trafikale forhold omkring skolen, samt skabe gode trafikaftaler blandt elever, lærer og forældre.

Alle Børn Cykler og skolevejsundersøgelse

I oktober var 5/6 klassen fra Sinding-Ørre skole og 9.b fra Gjellerupskolen på MTB-tur til Momhøje Naturcenter.

Læs mere om elevernes friske cykeldag, som de havde vundet i konkurrencen "Alle børn cykler" og "Skolevejsundersøgelse".

Nu "HJULER" Snejbjerg

I december holdt vi julefest i Snejbjerg, hvor den nye cykelsti langs Studsgårdvej og den rekreative cykelsti mellem Teglvænget og Solbjerg blev indviet. I den forbindelse blev en af de fire "Parkér og Cykl" pladser besøgt. Pladserne er tæt på at være færdige, men mangler dog nogle småting, som bliver klaret i løbet af foråret 2019.

Herning Cykler 2017

I 2017 fik vi lavet godt 12 kilometer nye cykelstier/cykelbaner og opgraderet cirka 3,5 km cykelstier. Derudover fik vi opsat 395 nye cykelstativer samt 1 elektrisk cykelpumpe i Herning Midtby.

I april gennemført vi tredje og sidste cykelkursus for kvinder i Herning Cykler-regi. Projektet er fremover forankret hos Helhedsplanen i Gullestrup.

I maj blev cykeldysten VCTA "Vi cykler til arbejde" afholdt med 67 deltagende hold fra hele Herning Kommune.

Fra slutningen af april og frem til sidst på sommeren 2017 gennemførte vi projektet "Cykl dig sund". Cykelprojektet henvendte sig til voksne borgere, som var potentielle nye cyklister. 

I august afsluttede Herning Cykler og Dagrofa et fælles sundhedsprojekt for, at få flere medarbejdere på den store arbejdsplads i Industriområde Vest til at cykle.

I september fik vi uddannet elleve cykelpædagoger. Ideen med kurset var at hæve de køretekniske kompetencer hos det pædagogiske personale i kommunens børneinstitutioner. Samtidig blev der indkøbt en trailer som institutionerne kan booke. I traileren er der børnecykler, hjelme og cykelaktivitetsgrej. 

I oktober var 4.A fra Sunds-Ilskov skole og 8.klasse fra Lundgårdskole på MTB-tur til Momhøje Naturcenter.

Læs mere om elevernes friske cykeldag, som de havde vundet i konkurrencen "Alle børn cykler" og "Skolevejsundersøgelse".

I december var julemanden forbi Herning Station med en gave til cyklisterne - en cykelpumpe.

Herning Cykler 2016

I 2016 fik vi lavet 3.300 meter nye cykelstier, opgraderet cirka 12.500 meter cykelstier og anlagt 3.500 kilometer 2 minus 1 veje. Udover det blev der opsat 260 nye cykelstativer i Herning midtby.

I februar holdt vi fastelavnsfest på cykel. Samtidig klippede vi snoren til den interaktive stibelysning på supercykelruten mellem Gjellerup og Golfvej.

I marts startede projektet "TransportNetværket". Virksomhederne i Industri Vest området, fik besøg af et cykelbud som bragte en invitation til cykelsamarbejde.

I maj blev cykeldysten VCTA "Vi cykler til arbejdet" afholdt med 68 deltagende hold fra hele Herning Kommune.

I Juni og august gennemført vi 2 cykelkurser for kvinder. Kvinderne havde ikke prøvet at cykle før, så for de, ialt tretten kvinder, var det en kæmpe succesoplevelse at gennemfører kurset.

I juli blev Cyklistforbundets årlige cykelturistuge afholdt med Herning som centrum. Klara Søndergaard, som er cykelambassadør for Herning Cykler, stod i spidsen for arrangementet.

I oktober var 5.C fra Vestervangskolen og 6.B fra Haderup skole på MTB tur til Momhøje Naturcenter.

I oktober blev cykelskoleprojektet "Hjul på Engbjerg" indviet med cykelture, cykelkage og taler.

Herning Cykler 2015

 • Sidst i februar 2015 blev vi klar med cykelregnskabet for 2014
 • I marts var der i påskeferiens først to dage cykelskole for børn.
 • I maj blev cykeldysten "Vi cykler til arbejdet" afholdt med 79 deltagende hold fra hele Herning Kommune.
 • 14. maj på Kr. Himmelfartsdag var der cykelpicnic til Abildå Brunkulsleje for hele familien med start fra 6 forskellige byer i kommunen - omkring 100 cyklister deltog.
 • 4. juni blev Herning Cyklers cykelmagasin og cykel- og bykort lanceret ved et event på forpladsen ved Herning Bibliotek.
 • I juli blev vi færdig med to cykelstistrækninger på Gl Landevej og Vestergade i Herning. 
 • 27. juni blev naturprojektet Rejsen langs åen indviet. I den forbindelse havde Herning Cykler en guidet cykeltur på en del af den nationale cykelrute 4.
 • I juli fik Herning Cykler en cykelambassadør mere med på holdet - velkommen til Klara Søndergaard. Klara er desuden aktiv medlem af Cyklistforbundet.
 • 29. august var der indvielse af Nygård Gl. Skole. I den forbindelse blev cykelfolderen "Cykel i naturen ved Nybro & Ørre Hede" udgivet.
 • I oktober var 4.klasse fra Hammerumskole og 3.klasse fra Højgårdskolen på tur til Momhøje Naturcenter, hvor de fik en god og frisk cykeldag på MTB. De var vindere i helholdsvis "Alle Børn Cykler" og den årlige skolevejsundersøgelse.
 • I november blev den nye cykelstitunnel under Trehøjevej klar. Sti/tunnel skaber en tryg krydsning mellem Nøvlingholmvej og Trehøjevej.

Herning Cykler 2014

 • Fra januar til marts test og ibrugtagning af cykel app´en "Herning Cykler til månen t/r".
 • I april var der opstart på cykelpuljeprojektet "Aulum som cykellaboratorium" - navnet på projektet blev " Aulum Aut på cykel".
 • I maj blev cykeldysten "Vi cykler til arbejdet" afholdt med 83 deltagende hold fra hele Herning Kommune.
 • I juni blev vej- og cykelstiprojektet i Dalgasgade færdigt og der blev derved skabt sammenhæng med det øvrige cykelstinet i bymidten. 
 • 29. maj på Kr. Himmelfartsdag var der motionscykeltur for hele familien med start fra Herning Torv - 450 cyklister deltog i "Herning Cykel Event 2014".
 • I september vandt Kibæk Bageri titlen som "Årets cykelbager 2014". 178 ud af 270 kunder valgte cyklen fremfor bilen denne lørdag.
 • I oktober var 4.b. fra Lundgårdskolen og 3.a. fra Vildbjerg Skole på tur til Momhøje Naturcenter, hvor de fik en god og frisk cykeldag på MTB. De var vindere af hhv. ABC og den årlige skolevejsundersøgelse.
 • I november var Herning Cykler til julemesse i Aulum, hvor der bl.a. blev udfyldt cykelkontrakter og afholdt gættekonkurrence.
 • 13. december fulgte 28 cyklister efter Lucia på cykel til Løvbakke Dyrehave. 
 • I december fik Herning Cykler en cykelambassadør mere med på holdet - velkommen til Dorte Lorentsen Pagh fra Herning.

 Nytaarshilsen 2014

Herning Cykler 2013

 • I januar satte vi fokus på synlighed i trafikken gennem en Facebook-kampagne.
 • I maj holdt Herning Cykler og tre lokale cykelklubber fest i og omkring Herning, med deltagelse af 500 motionscyklister i alle aldre.
 • I juni skulle bagerturene flyttes fra bil til cykel.
 • I august fremviste vi el-cykler blandt andet ved "Grøn Herning Uge".
 • I september fik vi afsluttet det store skoleprojekt sammen med de tre ambassadørskoler.
 • I oktober havde Herning Cykler to skoleklasser med i Momhøje plantage for at cykle på MTB. 
 • I november åbnede cykelstien langs Vildbjergvej mellem Sørvad og Vildbjerg.
 • I december åbnede cykelstien langs Fasterholtvej ved Arnborg og Dalgasgade i Herning centrum blev næsten færdig.

Nytaarshilsen Uden Tekst