Cykelpædagoger, dagplejere og forældre

Børnene skal blive sikre på cyklen, institutionerne skal bruge cyklen til ture og leg, og forældrene skal vænne sig til at cykle på den korte tur til institutionen. Herning Cykler sætter nu fokus på førskolebørnene. De små poder skal ganske enkelt have gode cykelvaner fra start.

Herning Cykler indkøber cykler og løbecykler, som institutionerne kan låne sammen med en cykelbane. Børnene bliver gennem leg bedre til at styre cyklen og dermed også mere sikre i trafikken.

Hvis børnene skal få gode cykelvaner, er det også op til forældrene. Herning Cykler har planer om at købe 10 cykeltrailere, som forældre til børn i daginstitutioner kan låne i en periode. På den måde kan de enkelte familier finde ud af, om en cykeltrailer kunne være et godt alternativ for dem.

I 2014 blev der indkøbt otte Christiania-cykler med elmotor, der er uddelt til dagplejere i byen. På den måde får vi i en tidlig alder lært børnene at bruge cyklen. Cyklerne giver samtidig dagplejerne mulighed for at bevæge sig længere væk med børnene. 

Cykelpædagoger 

Herning Cykler og en instruktør fra DGI vil uddanne cykelpædagoger. Ideen med kurset er at hæve de køretekniske kompetencer hos det pædagogiske personale. De skal have nogle redskaber til at tage cyklen med i deres arbejde med børnene.

Ung cyklist i gågaden

Slalomkørsel i gågaden

Cykelinstruktør Michael Bremer

Idrætskonsulent "Sikker på cykel" og skolecykling DGI Midtjylland. Find kontaktinfo på facebooksiden "Sikker på Cykel".

Dekorativ billedeFølg Sikker på Cykel