Cykelfællesskabet Fruehøjgaard

I knap 2 år har Herning Cykler samarbejdet med Boligselskabet Fruehøjgaard om cykelprojektet "Cykelfælleskabet Fruehøjgaard". Formålet var at få flere til at se fordelene ved at cykle.

Cykelfællesskabet på Mountainbike - september 2018

Søndag 2. september kørte en bus med 12 friske beboere afsted for, at nyde de første efterårsdage med sammenhold og sjov på mountainbike i naturområdet ved Momhøje. På Momhøje naturcenter ventede Michael, Hanne og Rasmus fra henholdsvis Dansk Skolecykling og Herning Kommune på gruppen fra Fruehøjgaard, med cykler, hjelme, kaffe og saftevand - og et stykke morgenbrød til at starte dagen på.

Minikursus i mountainbike

En mountainbike kan bruges på rigtig mange måder, og vi fik et lille kursus i, hvordan der bremses sikkert i terrænet, hvordan vægten bruges rigtigt i et sving, og ikke mindst hvordan en forhindring klares sikkert både op og ned af en bakke. Alt dette lærte vi på stedets 'kravlegård', bedre kendt som Momhøjes grusbelagte parkeringsplads.

Smuk natur og stejle bakker.

Efter fælles frokost gik turen ud i sporet, og her fik vi rigtigt set hvor smukt, der er i Momhøje - og vi fik også set hvor stejle bakker, det gamle brunkulsleje har. Uha - vi fik alle skubbet til vores grænser og blev mere sikre på os selv, og på hvad vi turde. Det var fantastisk. Mange af de ting vi lærte, kan vi også bruge ude i trafikken, når vi kører på en almindelig cykel.

Én på opleveren

Men uanset om du er på cykel eller ej er stedet et besøg værd! Der er ud over mtb-spor også shelters, grillpladser, en stor naturlegeplads, frisbeegolfbane og gode toiletfaciliteter. Alt hvad du som solo, familie eller større gruppe har brug for til en aktiv eller stille dag i naturen - stedet var i hvert fald det helt rigtige for os.

Tak til alle for en begivenhedsrig dag med godt humør og sved på panden hele vejen rundt.

MTB 2. okt. gruppebillede