Cykelfællesskabet Fruehøjgaard

I knap 2 år har Herning Cykler samarbejdet med Boligselskabet Fruehøjgaard om cykelprojektet "Cykelfælleskabet Fruehøjgaard". Formålet var at få flere til at se fordelene ved at cykle.

Cykelværksted og afprøvning af el-cykler - oktober 2018

Cykelværkstedet i kælderen under Brændgårdparken 71, er et tilbud til cykelfolket i boligforeningen Fruehøjgaard. Ved indvielsen torsdag 4. oktober 2018 mødte mellem 50 og 60 personer op til en snak om cykler, reflekser, cykellygter, lapning og meget mere. Gæsterne blev budt på kaffe, frugt og kage.

Læs mere om cykelværkstedet på Boligforeningens hjemmeside.

Indvielse - klapskilt

Frivillige

Et hold frivillig fra projektgruppen "Cykelfællesskabet Fruehøjgaard", har påtaget sig opgaven at drive cykelværkstedet. Værkstedet holder åben hver anden uge om mandagen - første gang var mandag d. 15. oktober mellem klokken 16.00 og 19.00.

Frivillig cykel-vicevært

El-cykler

Herning Cykler havde parkeret en trailer fyldt med el-cykler ved Multihuset. Mange udnyttede muligheden for, under kyndig vejledning af Michael Bremer fra Dansk skolecykling, at prøve cyklerne. Cykelhjelme blev fundet frem, lyset blev tændt og cyklerne blev flittigt afprøvet, mens der blev hyggesnakket på sidelinjen.

Prøv en el-cykel

Besøg fra Herningholms Erhvervsskole

To faglærer, med cykelmekaniker baggrund, havde takket ja til at komme på besøg i cykelværkstedet nogle dage før åbningen. De frivillige og cykelmekanikerne fik en god snak om gear, bremser, smøring, ventiler, dæk og slanger - hermed var grobunden til et godt cykelværksted lagt.

Herning Erhvervsskole

Værktøj og lokaler

Boligselskabet Fruehøjgaard havde, i samarbejde med de frivillige, fundet de ledige lokaler i den gamle vaskekælder. Indkøb af værktøj, cykelophæng, arbejdslamper og arbejdsborde stod Herning Cykler for.