Cykelfællesskabet Fruehøjgaard

I knap 2 år har Herning Cykler samarbejdet med Boligselskabet Fruehøjgaard om cykelprojektet "Cykelfælleskabet Fruehøjgaard". Formålet var at få flere til at se fordelene ved at cykle.

Cykelpicnic til Løvbakke Dyrehave - august 2019

Cykelfællesskabet Fruehøjgaard tog torsdag 22. august på cykelpicnic med beboere og ansatte i Boligselskabet Fruehøjgaard - 55 havde tilmeldt sig.

Stemningen var helt i top, da cyklisterne samles kl. 17 foran Multihuset i Brændgårdsparken. Flere og flere kom til, og alle iførte sig gule veste fra den goodiebag, som blev udleveret til turen med vand, cykelkort, tæppe og andet godt.

Gule veste vakte opsigt på gaden

I samlet flok begav "de gule veste" sig afsted ud i det grønne - et optog, der vakte opsigt og smil fra forbipasserende. Selv bilister holdt tilbage, når flokken skulle gennes over vejen, som en andemor med hendes ællinger. Efter en god cykeltur i tørvejr, nåede cyklisterne ud til Løvbakkerne, hvor der var gjort klar til gæsterne fra boligselskabet.

Cykelpicnic 22. aug. 2019 - 4

Der var dækket op til picnic med borde, bænke, røde duge, lyng og vilde blomster fra skoven. I Huggehuset kunne gæsterne hente deres picnickurv, som blandt andet indeholdt kød fra dyrene i Løvbakkerne. Der blev snakket og hygget, mens Hammerum Musikforsyning spillede.

Cykelpicnic 22. aug. 2019 - 3 

I dyrenes tegn

Da folk var færdige med at spise, begyndte det at regne, så mange trak indenfor, hvor kaffen blev serveret, mens naturvejleder, Karen-Louise, fortalte om dyrehaven, dyrene og kastestænger.

Cykelpicnic 22. aug. 2019 - 2

Som kulmination på en fantastisk cykelpicnic gik døren pludselig op, og en særlig karakter trådte ind over dørtærsklen. Goddag, sagde falkoneren, Frank Skaarup, som kort efter stod med falken Luna på armen. Efter et forrygende falkeshow, tog gæsterne hjemad - rige på oplevelser og samvær.

"Vi vil gerne cykle igen til næste år, sagde mange af deltagerne".

Cykelpicnic 22. aug. 2019 - 1