Herning Kommune cykler i arbejdstiden

En gruppe medarbejdere fra Teknik & Miljø og By, Erhverv og Kultur i Herning Kommune har sagt ja til at være cykelambassadører for resten af deres arbejdspladser. De gode budskaber skal frem, så vi kan få endnu flere op på cyklen.

En transportvaneundersøgelse blandt medarbejderne i Herning Kommune har vist, at  der er et potentiale i at få medarbejderne til at cykle mere i arbejdstiden. Undersøgelsen viste, at 50 % bruger bilen til ærinder i arbejdstiden. Vi skal have flyttet de kortere ture fra bilen til cyklen. 

Medarbejderne er fra to afdelinger i Herning Kommune cykler. De cykler, når de skal handle ind. De cykler, når de skal aflevere børn. Og de cykler, når de har et ærinde i arbejdstiden. Kun en sjælden gang imellem ser vi disse medarbejdere bag rattet i bilen. Cyklen er deres fortrukne transportmiddel. Derfor skal de være med til at videreformidle de gode budskaber om at cykle.

Interne cykelambassadører

Herning Cykler har udvalgt medarbejderne til at medvirke i et projekt i Herning Cykler. Sammen med projektmedarbejdere fra Herning Cykler, skal ambassadørerne vise resten af kommunen, at det er fedt at cykle.

Projektgruppen mener, at der skal en række ændringer til i kommunen for at få flere op på cyklen. Overordnet set handler det om en række fysiske ændringer, nogle overordnede politikker for hvordan cyklen skal bruges samt information og kampagner. Cykelparkering, badefaciliteter samt nemmere adgang til booking af cyklerne er nogle af de tiltag, der skal hjælpe resten af kommunen op på cyklen.

Målet med projektet er at få reduceret antallet af medarbejdere, som benytter bil til arbejde med 5 %. Udover det er målet at reducere antallet af arbejdsrejser i bil.

Firmacykel

Om Herning Cykler

Det er sundt, sjovt og nemt og godt for miljøet. Vi arbejder målrettet med at fremme cyklisme i Herning Kommune.

Herning Cykler logoLæs mere her