Cykelkursus - Hold 1 maj - juni 2016

Så er vores første cykelkursus for kvinder afsluttet med stor succes. Der var 100 % fremmøde alle fem gange, vi holdte kursus. Som afslutning på kurset fik kvinderne en cykelhjelm, en refleksvest, et par cykellygter samt et kursusbevis med hjem.

Herning Cyklers første cykelkursus for kvinder løb af stablen over fem dage i maj og juni måned 2016.

Seks kvinder var tilmeldt, og kursusdagene blev afholdt med smil og stor koncentration - hvis du ikke har lært at cykle som barn, så er det ikke så nemt....

Vi mødtes på Overgård i Gullestrup klokken 10.00. Håret blev rette til så den nye cykelhjelmen passede. Derefter var Michael klar med intro til cyklen, og kvinderne fik en grundig instruktion om for- og bagbremser, styr, saddelhøjde og cykelstørrelse.

Kvinder Cykler - 1. kursusdag

Herefter kom der for alvor sved på panden, da der blev kæmpet med balance, styring og fart. Efter cirka 2,5 time, kun afbrudt af en enkelt pause, var det tid til at slutte med lidt godt at spise, og en snak om dagens indtryk og læring.

Kvinder Cykler - 2. kursusdag


Klokken 10 på vores tredje kursusdag, stod alle klar ved Byens hus i Gullestrup, hvor dagens cykelvalg hurtig blev klaret. Kvinderne vidste nu hvilken cykel, de kørte bedst på, så derfor var valget ikke længere så svært.

Kvinder cykler 3. kursusdag

Fokus på denne kursusdag var at styrke balancen og cykelopmærksomhed (se frem) endnu mere, og at få kvinderne til at tro på, at det kunne lykkes. Også på denne kursusdag var humøret højt, mens der blev cyklet rundt om kegler, bænke og borde og gående trafikanter.

Kvinder Cykler - 3. kursusdag - 2

Vi sluttede med fællesspisning og hygge i Byens hus, hvor dagens oplevelser på cyklen blev bundfældet og diskuteret.

Tak til Madina for dejlig mad.


Fjerde dag mødtes vi ved Løvbakke Naturskole i det mest fantastisk solskinsvejr. Kvinderne var hurtig klar til at hoppe på cyklerne, og afsted de cyklede rundt på gruspladsen.

Målet med denne kursusdag var, at kvinderne skulle prøve at cykle en længere sammenhængende strækning samt øve bremser og cykelopmærksomhed.

Asfaltstien i Løvbakkeskoven, som er godt en kilometer lang, var perfekt til dette formål. Nogle af kvinderne kørte turen indtil flere gange, og andre tog en enkelt omgang. 

Vi sluttede med en snak om priser på cykler, hvor kan de købes, og hvilken type der bør vælges. Alt dette samtidig med at der blev spist sandwich, drukket vand og diskuteret sprogforskelle.

Kvinder Cykler - 4. kursusdag


Sidste dag var udfordringen en cykeltur fra Byens hus til Vestre Anlæg i Herning - en cykeltur på godt fire kilometer. Første stop var ved Herning Isstadion, hvor det var tid til lidt at drikke, og en snak med TV MidtVest, som havde fulgt os fra Byens hus.

Næste stop var ved lyskrydset H. P. Hansens Vej og Fruehøjvej, hvor politiassistent Henriette K. Varisbøl stod klar. Hun havde gode god råd til os om færdselsregler, stjålne cykler, stelnumre samt sikkerhedsudstyr.

Kvinder Cykler - 5. kursusdag

Nogle af kvinderne sluttede gennemgangen med at køre en tur igennem krydset med instruktøren ved sin siden. For kvinderne var det et stort spring at bevæge sig ud blandt andre trafikanter, men for alle var det en kæmpe oplevelse at se det lykkes. Smil, lykønskninger og omfavnelser blev afslutningen på dette stop.

Kvinder Cykler - 5. kursusdag - 2

På Gl. Landevej var det tid til at besøge cykelhandleren, som bød kvinderne indenfor i butikken. En cykel blev hængt på to kroge, og så fik vi info om bremser, kæde, gear, reflekser, lås med videre. Vi så, hvordan en cykel bliver lappet, og kvinderne fik selv lov at prøve til med cykelpumpen.

Kvinder Cykler - 5. kursusdag 3

Dagen sluttede i Vestre Anlæg, hvor der var modtagelse med flag allé, picnic i det grønne, roser og overrækkelse af kursusbeviser. Alle kvinderne gennemførte kurset på hver deres niveau, og der var enighed om, at målet med at lære at cykle var nået - nu skulle der bare øves videre derhjemme.

Kvinder Cykler - 5. kursusdag - Holdbillede


 

Kontaktinfo

Malene Jakobsen
PLADS TIL FORSKEL
Tilmelding Kvinder Cykler
Tlf.: 40102477
Send e-mail til Malene

Michelle Misse Wienstern
BYDELSMOR - INSTRUKTØR
Tlf.: 28961889
Send e-mail til Michelle

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail

Cykelinstruktør Michael Bremer

Idrætskonsulent Michael Bremer "Dansk Skolecykling".

Dekorativ billedeLæs mere på Facebook