Trafikofficials

I februar 2014 blev de første trafikofficials uddannet i Herning Kommune. Målet er at sikre gode og trygge forhold for både biler og cykler, når der afholdes fx. cykelløb.

Kr. Himmelfartsdag 2014 blev Herning Cykel Event afviklet. Med så mange cykler på vejene har vi et stort ansvar for, at alt forløber trygt og sikkert. Derfor lavede Herning Cykler sammen med tre lokale cykelklubber et kursus for en gruppe frivillige, som nu er uddannet trafikofficials.

Herning Cykler er rigtig glade for, at Svenn Vind fra Snejbjerg Cykelmotion fik arrangeret kurset. Du kan læse mere på Snejbjerg Cykelmotions hjemmeside

Kurset var fordelt over to spændende dage og foregik i og omkring Snejbjerg. Der var undervisere fra både Færdselspolitiet og Politihjemmeværnet.

På det først hold blev uddannet 15 trafikofficials, og de har allerede været ude til nogle cykelløb og motionsløb. Andet hold på blev 17 mere uddannet.

Trafikofficials må dirigere trafikken lige som politiet og politihjemmeværnet gør. Inden de bliver sluppet løs på vejene, har de fået en uddannelse hos politiet.

Trafikofficials under uddannelse