Jonas og Josefine cykler i al slags vejr

Lad børnene cykle i skole! Det er opfordringen fra skoleleder Elise Cramon.

"Børn koncentrerer sig bedst, hvis de har cyklet eller gået i skole. Faktisk har morgenmotion en positiv effekt på koncentrationsevnen i skolen". Dette skriver forskningscenter OPUS i en stor undersøgelse.

På Engbjergskolen har vi mange børn, som starter dagen med motion på vej til skole. At eleverne bliver sendt til skole på cykel eller på gåben, betyder en god start på dagen for eleverne og færre biler ved skolen.

Jonas og Josefine kommer cyklende til skolen hele året rundt - i al slags vejr. "Vi cykler også i stormvejr" fortæller en frisk Josefine en mørk og regnfuld vintermorgen. Hver morgen uanset vejret dukker de to søskende op fra stien bag ved skolen. Påklædningen er flot afstemt efter vejret, cykelhjelmen er på plads, og i den mørke tid er lygterne tændt. 

Jonas og Josefine starter hver morgen med motion, og derefter er de friske og klar til skolearbejdet, når klokken ringer klokken otte. De daglige cykelture tæller godt for Jonas og Josefine i motionsregnskabet, hvor det anbefales at børn bevæger sig mindst en time hver dag.

"Mit håb er, at endnu flere forældre i Herning Kommune vil give deres børn den samme gode start på dagen, som Jonas og Josefines forældre gør", lyder det fra Elise Cramon.

 Jonas Josefine Elise