Vi cyklede for en god sag

Cykelambassadørerne Hanne Thorsen og Elise Cramon fortæller om Tema Rynkeby. Det var en stor oplevelse at være med på Team Rynkeby Midt-Vest 2013.

"Har vi fået armene ned?"

"Nej", er svaret! - Og de kommer nok aldrig rigtigt ned igen. Der vil for altid være eftervirkninger i krop og sjæl fra den store oplevelse, det var at cykle med Team Rynkeby Midt Vest til Paris i juli 2013.

Cykelturens ultimative oplevelse var at cykle sammen med ca. 1000 andre Team Rynkeby ryttere fra Danmark, Sverige og Finland de sidste 10 kilometer gennem Paris til Eiffeltårnet den 19. juli 2013. Langs hele strækningen stod folk med flag og heppede på os. Ved Eiffeltårnet blev vi taget imod af vores pårørende og vores fantastiske servicehold, som stod klar med champagne.

Ikke et øje var tørt...

Herningcykler Videoforside Teamrynkeby

Forberedelserne

Forberedelserne til turen begyndte allerede i september måned 2012, hvor vi fik besked om, hvem der var udvalgt.

I løbet af efteråret og vinteren har vi dels trænet ude, når vejret tillod det og dels dyrket spinning. Desuden har vi haft fokus på det, som hele konceptet Team Rynkeby handler om - nemlig indsamling af penge til Børnecancer- fonden.

Da alle ryttere og servicefolk arbejder gratis og selv betaler alle udgifter, går de indsamlede midler til Børnecancerfonden. Vi betaler selv for cykel, cykeltøj, træningsture, ophold og forplejning undervejs til Paris, dvs. i alt ca. 15.000 kr.

I foråret cyklede vi godt 4000 km, hvilket betød, at formen var på plads inden afgang.

Turen

De 1350 km startede den 12. juli 2013 i skønt solskin ved Regionshospitalet Herning. Her var overraskende mange venner, familie og kolleger mødt op for at sende os af sted. Det var rigtigt festligt med taler og kaffe/morgenbrød til de fremmødte. Kl. 8 blev vi sendt af sted af to drenge, Niclas og Frederik, som begge er blevet helbredt for kræft.

De næste mange dage gik det bare derud af med dagsetaper på mellem 150 km - 217 km. Vi var fantastisk heldige med vejret, der var kun én enkelt formiddag med regn, ellers havde vi  sol og svag vind. På de daglige etaper blev vi på 2-3 indlagte pauser kongeligt serviceret med mad og drikke af vores dygtige serviceteam. 

Overnatning foregik på hoteller på ruten. Når vi sidst på eftermiddagen nåede frem til hotellet, skulle cyklen renses, smøres og efterses for småskavanker. Det samme skulle kroppen! Cykeltøjet skulle vaskes og drikkedunkene skulle gøres klar til næste dag. Der var dog også tid til hygge ved "bagsmækken" inden middagen. Vi gik tidligt i seng for at kunne være friske og veludhvilede, når vækkeuret ringede kl. 6. Kl. 7.45 var der afgang efter en kort orientering om ruten.

Turen var veltilrettelagt og hele vejen kørte en motorcyklist forrest, så han kunne advisere os om diverse forhindringer.  Vi kørte gennem smukke og meget forskellige landskaber og hyggelige små byer i Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig. I følgende byer var der overnatning: Harrislee, Itzehoe, Oldenburg, Hengelo, Genk, Vresse, Jaux og i Paris. 

Det sociale

Når du sidder så mange timer i sadlen, opstår der naturligt mange hyggelige stunder med snak og latter. Turen var præget af et fantastisk kammeratskab på trods at et meget blandet hold med hensyn til køn, alder - og niveau. Nogle ryttere var novicer, andre var tidligere eliteryttere. Alle var indstillet på at hjælpe hinanden, så alle fik den bedst mulige tur - og det fik vi så :-)

Indsamlingen til Børnecancerfonden

Alle på holdet gjorde et stort arbejde for at samle penge til Børnecancerfonden. Den 14. september kørte vi til Ringe, hvor det samlede indsamlingsresultat blev offentliggjort og checken blev overdraget til Børnecancerfonden. Vi var 850 danske rytter, som kunne overdrage en check på 15.200.000 kroner. 

Børnecancerfonden bruger pengene dels til forskning og dels til støtte af familier med børn der er ramt af kræft. Det har været fantastisk at være en del af dette velgørenhedsprojekt.

"Nej, armene kommer nok aldrig helt ned igen." Vi cyklede for en god sag og gjorde noget godt for os selv.

Hanne Thorsen og Elise Cramon

Elise Cramon og Hanne Thorsen

Elise Cramon og Hanne Thorsen - med på turen til Paris med Team Rynkeby Midt-Vest 2013

Hærvejsløbet

Cykeltur på Hærvejen fra Flensborg til Viborg

Dekorativ billedeHærvejsløbet

På cykel til skole

Der er mange gevinster ved at lade børnene cykle til skole

Dekorativ billedePå cykel til skole