Gymnasiepiger vælger cyklen

Hanne Thorsen skriver om fem friske cyklister fra Herning Gymnasium som cykler i alt slags vejr. Alle pigerne er 17 år gamle og går i 1.g.

Vi hører ofte, at ungdommen er magelig og ikke gider røre sig, når de skal fra A til B.

Det har jeg svært ved at tro, og vil derfor undersøge, hvordan det står til ved én af de store uddannelsesinstitutioner i Herning.

Nu hvor november byder på kulde og fugt, var det nærliggende at forestille sig, at incitamentet for at cykle til skole er lavt?

Myldretid

Herning Gymnasium har 1.200 elever med kortere eller længere transport-afstand. Her står jeg ved 8-tiden (timerne starter kl 8.05) og observerer et hav af cyklende elever på vej til hovedindgangen. Cykelstativerne bliver fyldt op i et tempo, så det er tvivlsomt, om der er stativer nok?! Det skal lige nævnes, at parkeringspladsen for biler er halvtom.

Jeg møder jeg Emilie, Rikke, Tine, Karoline og Josephine, som alle går i 1.g. De har smil på læben og røde kinder efter en cykeltur på ca. 7 kilometer fra Snejbjerg.

I al slags vejr 

På spørgsmålet om de cykler hver dag: "Ja, selvfølgelig!". Men hvad nu, hvis det regner? "Så tager vi da bare regntøj på!". De har ingen problemer med at cykle i al slags vejr, - det er et spørgsmål om den rigtige påklædning.

Alle pigerne er 17 år gamle. Hvad nu, når I bliver 18 år og får kørekort, vil I så stadig cykle til skole? "Ja, selvfølgelig",  lyder det nærmest i kor, - det at køre bil til og fra skole er slet ikke er et issue for dem.

"Man bliver frisk af den cykeltur", lyder det spontant.

Jeg når lige at få et billede af de friske piger, inden de haster ind til en lang skoledag.

Det er fantastisk at få bekræftet, at unge i dag bevidst vælger cyklen frem for andre transportmidler, - og at de er bevidste om alle fordelene (motion, velvære, besparelse af CO2, osv.). 

Gymnasium_hanne_thorsen

Mountainbike

I vinterhalvåret skiftes raceren ud med MTB

Mountainbiker i skovenMountainbike

Triobike

Smart og praktisk cykel når der skal handles

Dekorativ billedeTriobike

Vi cyklede for en god sag

Til Paris på cykel med Team Rynkeby

Elise Cramon og Hanne ThorsenVi cyklede for en god sag

Hærvejsløbet

Cykeltur på Hærvejen fra Flensborg til Viborg

Dekorativ billedeHærvejsløbet