Mountainbike

Cykelambassadør Hanne Thorsen har opdaget glæderne ved at cykle på mountainbike. Hun synes, andre også skal kaste sig ud i det.

Mountainbike-cykling er på landsplan én af de sportsgrene, der har mest fremgang. Det gælder også i Tjørring Cykel Motion, én af egnens større cykelklubber for motionister.

I efteråret 2014 startede cykelklubben derfor en mountainbike-gruppe. Frivillige instruktører fra klubben træner her os nybegyndere i den svære kunst at holde balancen på skovens mudrede og ujævne stier.

Træning året rundt

Mange racermotionister stiller deres cykler i vinterhi på grund af kulde og dårligt føre, så der er et behov for at holde formen ved lige i vinterhalvåret. Nogle sveder indendørs i diverse spinninglokaler, mens andre har fundet ud af, at netop MTB-cykling kan trænes hele året.

Hver fredag eftermiddag mødes en flok på 5-10 motionister til træning i blandt andet Rind Plantage under kyndig (og tålmodig) vejledning af øvede MTB-cyklister. Hverken regn eller sne aflyser træningen. Kun da Danmark var ramt af Bodil måtte vi aflyse på grund af risiko for væltende træer!!

Som nybegynder måtte jeg sande, at det er noget HELT andet end at køre racercykel. Det kræver en hel del teknik, øvelse og ikke mindst: vovemod! Det bliver da også til en del styrt undervejs - både i og ved siden af mudderpølen! Jeg slår mig dog sjældent, da jeg jo lander blødt i skovbunden (mudderet). Heldigvis er vi gode til både at støtte - og grine ad  - hinanden.

Da der har vist sig at være ret stor interesse for MTB, er træningen nu udvidet til hver søndag formiddag, hvor vi prøver de forskellige tracks (MTB-ruter) i omegnen. Især Sinding og Momhøje er populære. Disse formiddage er der som regel lidt flere deltagere, og for at styrke det sociale hygger vi bagefter med pølser og øl/vand.

Fem friske females

Gymnasiepiger vælger cyklen

Dekorativ billedeFem friske females

Triobike

Smart og praktisk cykel når der skal handles

Dekorativ billedeTriobike

Hærvejsløbet

Cykeltur på Hærvejen fra Flensborg til Viborg

Dekorativ billedeHærvejsløbet

Vi cyklede for en god sag

Til Paris på cykel med Team Rynkeby

Elise Cramon og Hanne ThorsenVi cyklede for en god sag