Klara Søndergaard

Klara Søndergaard sagde i 2015 ja til at være cykelambassadør, fordi det bl.a. giver frisk luft, frihed, adspredelse og fællesskab at cykle. Hun mener alle mennesker bør cykle lidt hver dag.

Navn: Klara Søndergaard
Alder:  69 år
Beskæftigelse: Pensioneret lærer
By: Arnborg, 7400 Herning

Interviewet er foretaget i 2015.


Hvor langt har du til arbejde?
Har arbejdet på Snejbjerg skole og Vildbjerg skole, hvortil der er henholdsvis 15 og 27 km. Til Snejbjerg cyklede jeg ofte - måske 2 ture på en dag, hvis der var møde. Til Vildbjerg cyklede jeg mest i sommertiden.

Hvad er den største fordel ved at cykle?
Det er dejligt at cykle til job og andet, jeg er ikke afhængig af offentlige transportmidler - der jo næsten er en sjældenhed på disse kanter. Cyklen er der, og udstyret skal være i orden, så jeg når frem i god behold.

Ordner du selv din cykel eller kommer den til cykelmekaniker?
Jeg har to cykler, en Batavus med 24 gear ni år gammel og en Centurion racer med otte gear. Den findes en magen til på cykelmuseet i Skælskør. Medens jeg arbejdede passede jeg selv cyklerne, men efterhånden overlader jeg mere og mere servicen til værkstedet.

Hvad ville du gerne se at Herning Cykler fik gjort for cyklisterne i Herning Kommune?
Herning Cykler kunne godt arrangere fælles cykelture i Tyskland og Sverige. Der findes Cykelturistuger i disse lande - også i Danmark.

Hvor gik din sidste cykeltur hen?
Min sidste cykeltur foregik på Fyn i uge 30 med trangia og telt. Det var cykelturistugen i Vissenbjerg, hvor 125 cyklister deltog.

Hvem er den sejeste cyklist du kender?
Den sejeste cyklist er svær at udpege, idet vi måler på forskellig grundlag. Grethe fra Kolding har f.eks. cyklet på Caminoen i Spanien 600 km på egen cykel i otte dage. Det må jeg også gøre!

Hvorfor har du sagt ja til at være cykelambassadør? Hvad er din mærkesag?
For tiden arbejder jeg på at give de ældre mennesker "Vind i Håret" vha. rickshaws. De er eldrevne og betjenes af frivillige, der oplæres som chauffører. Cykelturistuge i Herning/ Vildbjerg 2016 vil jeg også ønske. Vi ser, hvor langt, jeg når!

Jeg har sagt ja til at være cykelambassadør, fordi det er sundt at cykle, giver frisk luft, frihed, adspredelse, livsglæde, fællesskab, afstressende, socialt samvær mm. Alle mennesker bør cykle lidt hver dag.

Kendte du til Herning Cykler inden du blev ambassadør?
Gennem Cyklistforbundet har jeg fået forbindelse med Herning Cykler. Håber at denne forbindelse kan udbygges til gensidig gavn og glæde.

Hvilken slags cyklist er du?
Når jeg er pensionist er det blot for egen fornøjelse, at jeg cykler. Det gør jeg til gengæld ofte. En tur til Kibæk, Herning, Brande og Vildbjerg er fornøjelig - når udstyret er ok. Naturligvis er jeg med til Fjorden Rundt og Lady tour f.eks.

Cykelturistuge

Læs om Klaras bedste cykeloplevelse i 2015

Cyklister på radCykelturistuge

På cykel til skole

Der er mange gevinster ved at lade børnene cykle til skole

Dekorativ billedePå cykel til skole