Frihed på hjul

Cykelambassadør Lone Birkmose Bjerg skriver sådan om frihed på hjul for mennesker og dyr. Vi er en familie på fem, som består af mor, far og tre børn. Familien tæller også to små Coton de Tulear hunde.

Hundene elsker at køre i cykeltrailer, og det vækker en vis "opsigt", når vores lille menageri kommer trillende forbi. Folk i alle aldre stopper op, smiler og vinker, når vi kommer rullende og bag os hører vi ofte: "Nååååååhrrrrr hvor er de søde…" - her er det nok mest hundene, der hentydes til ;-)

På indkøb

En cykel med cykeltrailer kan også bruges til indkøb af dagligvarer. Der kan være en masse poser i sådan en trailer - det gælder bare om at tænke anderledes og ændre på indgroede vaner og ikke mindst HUSKE, at der faktisk står et alternativt køretøj i cykelskuret, når jeg skal et smut i Fakta eller har andre småærinder.

Nye vaner

Hvis vi skal besøge venner, så cykler vi også meget gerne for at kombinere motion og hyggeligt samvær på turen. Jeg bliver glad af at cykle, får mere energi, og i det hele taget mere ro og overskud ved at sætte tempoet ned og tage cyklen i stedet for at vælge bilen.

De fleste af os gør som vi plejer i mange situationer, men det kan faktisk lade sig gøre, at ændre på indgroede vaner og gøre noget andet. Vi kan klart anbefale, at overveje om ikke de korte ture kan klares ved hjælp af cykel i stedet for bil. Dog skal jeg indrømme, at vi ikke er mere hellige, end at bilen stadig er at foretrække, når vejret ikke er super godt, og så er de jo rart og bekvemt at have et valg.

Lige nu glæder vi os til Herning 100 cykler den 9. maj (Kr. Himmelfartsdag), hvor vi deltager i en af familieruterne - og hundene får naturligvis lov at komme med på tur.

Vi glæder os til at se en masse små og store cyklister den 9. maj - og måske et par nye firbenede cyklister i cykeltrailere ;-)

Artiklen er fra 2013.

 

Cykeltrailer med hune

Fem friske females

Gymnasiepiger vælger cyklen

Dekorativ billedeFem friske females

På cykel til skole

Der er mange gevinster ved at lade børnene cykle til skole

Dekorativ billedePå cykel til skole

Triobike

Smart og praktisk cykel når der skal handles

Dekorativ billedeTriobike