Årets Cykelby 2012

Cyklistforbundet kårede i 2012 Herning Kommune som Årets Cykelby. Det skete på baggrund af den store indsats for at sætte cykling i hverdagen på dagsordenen.

25. september 2012 fejrede vi titlen som Årets Cykelby 2012. Der var en række aktiviteter rundt i kommunen, som en del af årets Grøn Herning Uge.

Fem steder i Herning midtby delte vi morgenbrød ud til cyklisterne. Sdr. Felding skole kunne indvie nye tilkørselsforhold - med morgenbrød, sang og åbningstale. 

På Torvet i Herning blev dagen fejret med festtale af Flemming Larsen. Der var smagsprøver fra smoothies-cyklen og besøg af cykelsmed-studerende. Deltagerne kunne prøve en elcykel og deltage i en cykeltur til enten Heart i Birk, Fuglsang Sø/Tjørring Skole eller Gødstrup.

Om udnævnelsen

Cyklistforbundet:

"Vi har kåret Herning som Årets Cykelby, fordi det er lykkedes for byen at skabe en synergi mellem sportscykling og hverdagscykling.

Herning har brugt det positive boost i forbindelse med Giro d'Italia til at sætte fokus på en lang række cykeltiltag, der skal få flere herningensere til at cykle - cykeltiltag der har været planlagt længe før Giro'en kom på tale", forklarer udviklingskonsulent i Cyklistforbundet Trine Stig Mikkelsen"

Herning Kommune:

"Jeg ser udnævnelsen som en stor anerkendelse af vores cykelplan "Herning cykler"".

Herning vil være en cykelby for alle, og Herning vil være en sund by at bo og leve i. Derfor er det vores mål at flytte 6.500 daglige bilture til cykler eller offentlig transport."

Daværende medlem af Teknik og Miljøudvalget Finn Stengel Petersen (S)

Stjernen i Tjørring

Et besøg på den nye grønne skole. Her tænkes hele vejen rundt: sundhed, bevægelse og indlæring, bæredygtigt og klimavenligt byggeri, sund økologisk mad til små og store, læring tæt på naturen, miljøforståelse og grønt flag.

Gødstrup

Cykeltur til området, hvor det nye sygehus skal bygger. Det bliver i de næste år en af Danmarks største aktive byggepladser. De første veje dertil var under opførsel, så deltagerne kunne få et indblik i projektet, inden landskabet for alvor forandrer sig. 

HEART i Birk

Turen til Birk sluttede på kunstmuseet Heart. Her kunne deltagerne besøge udstillingen "Socle du Monde 2012 - Involver". Den viste, hvad der sker, når kunstnere og virksomheder går sammen om at skabe noget nyt. 

Bjerrely Fiskesø

Under Grøn Herning Uge blev der også arrangeret cykeltur til Bjerrely ved Studsgård. Her kunne deltagerne smage på økologiske ørreder og nyde den smukke natur ved 'Sporet ved Bjerrely'.


  • 20120925 Cykelby2012 01
  • 20120925 Cykelby2012 02
  • 20120925 Cykelby2012 03
  • 20120925 Cykelby2012 04
  • 20120925 Cykelby2012 05
  • 20120925 Cykelby2012 06

Turforslag

Bliv inspireret til din næste cykeltur

Cyklister på vej til SkærbækTurforslag