Rejsen langs åen

Lørdag 27. juni 2015 blev projektet ”Rejsen langs åen” indviet ved Skjern Å forvirringen, syd for Arnborg Kirke og Arnborg Hjemstavnshus.

Efter indvielsen ved shelterspladsen startede "Rejsen langs åen". Gæsterne kunne vælge at rejsen på cykel, i kano, i bil eller til fods, som det havde været muligt at tilmelde sig op til arrangementet. 

Cykelturen

De to cykelguider fra Herning Cykler valgte, at følge en cykelstrækning som ligger på den nationale cykelrute 4, der strækker sig fra København til Søndervig. 

Strækningen vi kørte var ca. 17 km. hver vej og startede ved Skjern Å forvirringen, førte igennem Skarrild og sluttede ved Dagmar Bio i Sdr. Felding.

Du kan se og eventuel downloade ruten her

Oplevelser på turen 

Undervejs oplevede vi den smukke natur og der blev stoppet i Skarrild samt ved landart værket "Laksen". I Skarrild var vi på guidet rundtur i det lokale museum Kirkely, hvor der bl.a. findes en mindestue over flystyrtet i 1944.

Cykelrejsen sluttede i Sdr. Felding i Dagmar Bio, hvor der blev vist en lille film om Skjern Å's historie. Efter filmen var der hygge på græsset ved åen, hvor der blev serveret en forfriskning til cykelfolket.