VI CYKLER TIL ARBEJDE

VCTA er Danmarks største motionskampagne med flere end 60.000 deltagere, fordelt på omkring 7.000 arbejdspladser i hele landet.

Cyklistforbundet står bag kampagnen, der afholdes hvert år i samarbejde med kommuner over hele landet.

Herning Kommune er selvfølgelig en del af dette samarbejde, og for at skabe ekstra fokus på de lokale cyklister, laver vi en ekstra udtrækning blandt de deltagende hold i Herning Kommune.

Se og læs mere om vinderholdene her under.

Et hold på syv medarbejdere trodsede både vind og vejr i september og  tilbagelagde sammen hele 1.051 kilometer på deres vej til arbejde fordelt på 122 cykeldage.

Holdet fik tirsdag 29. oktober overrakt deres præmie på rådhuset i Herning.

- "Vi cykler til arbejde" handler ikke kun om at cykle hurtigst eller længst, men om at sige ja til sin cykel, have det sjovt med kollegaerne og få en sundere hverdag med den daglige cykeltur, sagde formand for Teknik og Miljøudvalget Joan Hansen i sin tale til vinderholdet.

Sparer miljøet for masser af CO2

Ved at tage cyklen i perioden har holdet sparet klimaet for 263 kilo CO2. Et resultat, som teamet er godt tilfredse med.

- Det er lige meget, om det er en dag eller syv dage om ugen, man cykler. Det afgørende er, at man gør en forskel, siger holdkaptajn Dion Madsen.

Corona standser ikke kilometertælleren

Hjemsendelse og hjemmearbejde har gjort livet som aktiv cyklist til en udfordring for nogen her i corona-tiden. Men det har ikke holdt vinderholdet væk fra cyklerne, fortæller holdkaptajnen.

- Der har jeg så for eksempel gjort det derhjemme, at i min middagspause har jeg cyklet rundt i 20 minutter. Og det tæller jo med, siger Dion Madsen.

I år har 452 kolleger fra både offentlige og private virksomheder i Herning Kommune deltaget i cykelkampagnen.

VCTA - vinderhold 2020


"I har trampet flittigt i pedalerne i maj måned - hele 1726 km på 152 cykeldage er det blevet til. Det er godt kørt af I tolv fra cykelholdet "Det hårde tråd", og det vil vi fra både Herning Kommune og Cyklistforbundet gerne rose jer for."

Sådan lød starten på talen Joan Hansen holdt for cykelholdet, da vi var på besøg hos firmaet A-Tex i Herning. Holdet havde vundet "en hyggetur med kollegaerne" i den lokale lodtrækning blandt de deltagende cykelhold i Herning Kommune. 

Vi cykler til arbejde er arrangeret af Cyklistforbundet, og i år deltog flere end 59.000 på landsplan.

699 personer deltog i kampagnen i Herning Kommune, og det er en fremgang på 10 personer i forhold til 2018.

Det blev til 8101 cykeldage, og sammenlagt kørte deltagerne 85.372,42 kilometer.

Vinderhold 2019

 


VI CYKLER TIL ARBEJDE handler ikke om at cykle hurtigst eller længst, men om at sige ja til sin cykel, have det sjovt med kollegaerne og få en sundere hverdag med den daglige cykeltur.

'Team Zystm Cycling' fra firmaet Zystm i Herning tog udfordringen op, og med holdkaptajnen i spidsen cyklede de tretten deltagere så meget, at vores fælles klima blev sparet for 234,8 kg CO2 - godt kørt 'Team Zystm Cycling'.

- Vi Cykler til arbejde er et fantastisk projekt, som er med til at gavne alle i virksomheden. Nogle af dem der var med på holdet har ikke cyklet før, og det er jo fantastisk. Generelt møder jeg bare med mere energi efter en cykeltur siger holdkaptajnen Kim Mikkelsen. 

I Herning Kommune deltog 74 hold i VCTA, og tilsammen blev der cyklet 9.016 dage, hvilket er en lille stigning sammenlignet med sidste år. På landsplan blev vores klima skånet for 1.700.245 kg CO2, hvoraf Herning Kommunes andel var 15.089 kg CO2.

VCTA - Vinderhold 2018

 


I år var det Team Højgård fra Højgårdsskolen i Lind, der vandt prisen. Teamet havde 13 ansatte i sadlerne, og tilsammen cyklede de 968 km i maj måned.

-     Det er blevet en tradition for os at deltage i Vi Cykler Til Arbejde. Det er meget forskelligt, hvor meget og hvor langt vi cykler, men jeg kan da nævne at vores leder snupper de 35 km fra Kragelund til Højgårdsskolen, når han bidrager til vores samlede score, fortæller Holdkaptajnen Rikke Møller, der er lærer på Højgårdsskolen.

Team Højgård vandt et gavekort til et cafebesøg. Prisen blev overrakt af daværende formand for Teknik- og Miljøudvalget Finn Stengel Petersen. Det er femte år i træk, at Herning Kommune udtrækker en lokal vinder af "Vi Cykler Til Arbejde-prisen". Vinderen findes via lodtrækning.

VCTA 2017 Vinderhold


Vinder af den lokale lodtrækning blev cykelholdet "Team JAI" fra  A/S Jydsk Aluminium Industri. Holdet består af otte aktive medarbejdere. I løbet af maj måned 2016 kørte de lige knap 1100 km.

Den lokale lodtrækning var i 2016 lidt anderledes end tidligere år. Det var nemlig kun lodtrækning blandt deltagende hold fra industriområde vest i Herning, som led i projektet TransportNetværket Industri Vest.

Holdet blev positiv overrasket over at have vundet den lokale konkurrence. De glæder sig til at indfri den og få en god aften sammen i Biocity Herning.

Vcta2016 Vinderhold

På billedet ses de otte holddeltagere på "Team JAI".


Vinder af den lokale lodtrækning blev cykelholdet "Sønderager 2" fra Sønderagerskolen. Holdet består af 11 medarbejdere fra Sønderagerskolen. I løbet af maj måned 2015 kørte de 1214 km.

Kaptajnen for holdet Karen Laursen siger følgende om holdets oplevelser af at deltage i årets kampagne.

"Det har været en blandet fornøjelse at være cyklist i maj måned. Forventningerne om, at vejret ville være mild og forårsagtig, blev bestemt ikke opfyldt. Derfor vil holdet huske dette års kampagne som et af de værste år, vi har været deltagere. Vi vil dog gerne indrømme, at på trods af at blæsten og regnen har været dominerende, har vi nydt at se foråret komme og høre fuglefløjt på vej til og fra arbejde."

Holdet blev meget overrasket over at have vundet den lokale konkurrence. De glæder sig til at indfri den og få en god aften sammen i Herning Kongrescenter med spisning og Jan Hellesøes show "Manipulation" d. 1. oktober 2015.

Vcta2015 Vinderhold_ny 

På billedet ses ni af de 11 holddeltagere på "Sønderager 2". Præmien blev overrakt af formand for Teknik og Miljøudvalget Finn Stengel Petersen


Vinder af den lokale lodtrækning blev "Health Angels" fra Regionshospitalet Herning.

Holdet består af syv medarbejdere fra Intensiv Terapi-afsnit. I løbet af maj måned 2014 fik de kørt 755 km under cykelkampagnen "Vi cykler til Arbejde". 

Intensiv afdeling har i mange år været med i VCTA, men denne gang blev der for første gang oprettet to cykelhold på afdelingen. Heldigvis var der i præmien billetter nok til, at Health Angels kunne invitere det andet hold, "Støttehjulene", med.

Holdnavnet er inspireret af en tidligere patient, som i sin døs så sygeplejerskerne gå rundt som engle. Når englene nu sidder på cykler, var navnet oplagt.

Vcta2014 Vinderhold

På billedet ses fra venstre Bente Styrk Østergaard, Lene Friholdt Mahler, holdkaptajn Hanne Thorsen og Vivi Haugaard Christensen. Præmien blev overrakt af Trine Lindhardt Gaarsdahl og Rasmus B. Jensen fra Herning Cykler.


82 hold fordelt på 48 virksomheder deltog i 'Vi Cykler På Arbejde' i 2013. I alt var 816 personer tilmeldt kampagnen her i kommunen. De cyklede 9.695 km i løbet af maj måned.

Herning Cykler og MCH uddelte en lokal præmie blandt alle hold i Herning Kommune. 'Sund musik og cykling' fra Sundhed og Ældre-afdelingen i Herning Kommune var de heldige vindere i vores lodtrækning.

De 11 tilmeldte på holdet kunne nyde en hyggelig aften med spisning og koncert med Fleetwood Mac i Jyske Bank Boxen 18. oktober 2013.

Vcta2013 Vinderhold

 


Kontaktinfo

Hanne Thomsen-Mühlbrand
Tlf.: 96288329
Send e-mail til vtbht@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

 

Vi cykler til arbejde

Styrk fællesskabet på arbejdspladsen, find cykelglæden og vind gode præmier?

Dekorativ billede