Tjørring skole normineret til årets cykelskole 2017

TrygFonden og Cyklistforbundet kårer som en del af Alle Børn Cykler Årets Cykelskole. 6 finalistskoler er udpeget, og blandt dem er Tjørring skole som den eneste jyske skole.

"På Stjernen bor Tjørring Skole side om side med Børnehuset Stjernen. I skolen er vi 391 elever fra 0.-6. klasse - i institutionen er der vuggestue og børnehave med omkring 300 børn. Vi fylder vores hverdag med masser af bevægelse og cyklen er i centrum for store og for små. Det vi har gang i, her hos os, er vi stolte af og det er noget, som vi synes, andre kan blive inspireret af.

Vi ved at det at komme afsted på cykel og blive en dygtig cyklist starter tidligere. Vi oplever, at det store arbejde der bliver gjort i daginstitutionen, faktisk gør at vi i skolen nemt kan bruge cyklen i undervisningen fra 0. klasse. Motorikken er bare i orden skriver viceskoleleder Henriette Vibe Hebsgaard."

 

Cykelfremmende indsatser på Tjørring Skole 

Det er rigtig rart, at du altid ved, hvor i rækken du cykler og du ikke skal bruge tid på at diskutere det. Vi arbejder med faste cykelpladser helt fra 0. klasse. På billedet kan du se en vest med cykelnummer.

Nummer i rækken - Tjørring skole

 


Elevrådet på Tjørring Skole arbejder hvert år med opfølgning på Stjernens cykelregler. Det er cykelregler elevrådet har været med til at lave. Reglerne er med til at gøre det trygt at cykle til skole, trygt at vide hvor man parkerer sin cykel og trygt at du ved, at du kan have cyklen til at stå i fred, uden at andre piller ved den.

På billedet står elever og giver "godt du huskede at stå af ved den røde løber" kort til de andre elever.

Elevrådet har gennem et par år solgt is til vores sommerfest med det mål at overskuddet skulle bruges til cykel parkeringsskilte på vores cykelskure. De har været med til at designe forslaget.

Vi kan se, at jo mere aktive eleverne selv er, med at opmuntre og italesætte det at bruge cyklen og passe på hinandens ting, jo mere højstatus har det.

Cykelregler - Tjørrings skole


Vi deltager hvert år i ABC og der bliver gået op i det med liv og sjæl.
Vi har en intern konkurrence om, hvem der klarer sig bedst.

ABC - Tjørring skole


Vi cykler stort set til alt, når vi skal ud af huset. Helt fra 0. klasse er cyklen et vigtigt transportmiddel og bevægelsesredskab på Stjernen. Tjørring Skole ligger i en forstadsby til Herning med gode cykelstier. Når der er lejr i 2. klasse og 5. klasse foregår det for det meste på cykel.

Vi oplever, at daginstitutionen baner vejen med cykelture ud i vuggestuen, løbecykler til de helt små og masser af cykelture for de ældste børnehavebørn. De cykler til fødselsdage, i svømmehal, på besøg på plejehjemmet og når de små bliver skolebørn er de bare gode i trafikken.

Pædagog - Tjørring skole


Pedellerne holder styr på 3 ekstra cykler i forskellige størrelser med tilhørende hjelme. De er altid gode at have i baghånden, hvis en cykel skulle være flad eller glemt når klassen skal afsted.

Vi har deltaget i "Lys på med Ludvig", men har også vores egen "Lys på cyklen" kampagne hver vinter. Her hjælper pædagoger fra fritidshjemmet med at dele reflekser ud og give high five til alle de børn, der hver dag tager cyklen i mørket og har lyset i orden. Det er noget der giver status og motivation her hos os.

Pas på mig - Tjørring skole

Lys på med Ludvig - Tjørring skole

 


3. Og 6. klasse arbejder med trafiksikkerhed på cykel og 6. årgang deltager i Cyklistprøve. Her cykles der forhindringsløb i UUV.

Forhindringsløb - Tjørring skole

Trafikpolitik

Vi har udarbejdet og samstemt vores trafikpolitik med daginstitutionens bestyrelse. For os er det vigtigt at vi har en fælles holdning til at færdes omkring vores Stjerne.


Cyklister på Tjørring skole

2. årgang fra Tjørring Skole på vej til naturskolen.

ABC - Alle Børn Cykler 2020

Læs mere om kampagnen og Herning Cyklers lokale konkurrence -  måske bliver det jer der vinder en cykelsjov dag.

Dekorativ billedeLæs mere og tilmeld her