Cykelpædagoger, dagplejere og forældre

Herning Cykler sætter fokus på førskolebørnene. De små poder skal ganske enkelt have gode cykelvaner fra start.

Børnene skal blive sikre på cyklen, institutionerne skal naturligt vælge cyklen til ture og leg, og forældrene skal snuppe cyklen på den korte tur til institutionen. Herning Cykler arbejder med forskellige tiltag der understøtter dette.

Cykler, hjelme og aktivitetsgrej

Herning Cykler indkøbte børnecykler, løbecykler, hjelme og aktivitetsgrej som institutionerne i en forsøgsperiode kunne lånes i op til 3 uger af gangen. Redskaberne var samlet i en trailer som institutionerne kunne hente.

Læs mere om projektet her.

Cykelpædagoger 

Herning Cykler og en instruktør fra Dansk Skolecykling har uddannet nitten cykelpædagoger. Ideen med kurset er at hæve de køretekniske kompetencer hos det pædagogiske personale. Udover køreteknikken var der fokus på cykelleg og redskaber til aktiviteter.

Læs om "Cykelkursus for pædagoger"

Cykeltrailer

Hvis børnene skal få gode cykelvaner, er det også op til forældrene. Herning Cykler har købt en cykeltrailer, som forældre kan låne i en periode. På den måde kan familien finde ud af, om en cykeltrailer kunne være et godt alternativ for dem, inden de måske selv køber en.

Christiania cykler til dagplejer

I 2014 blev der indkøbt otte  ladcykler med elmotor. De blev uddelt til dagplejere i byen. På den måde lærer børnene i en tidlig alder at bruge cyklen. Cyklerne giver samtidig dagplejerne mulighed for, at bevæge sig længere væk med børnene. Sidenhen er der indkøbt 10 cykler mere da der var stor efterspørgsel på flere ladcykler.

Kontaktinfo

Rasmus Bartholdy Jensen
Tlf.: 96288340
Send e-mail til vtbrj@herning.dk

Hanne Thomsen-Mühlbrand
Tlf.: 96288329
Mobil: 20742748
Send e-mail til vtbht@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.