Pædagoger på Cykelkursus

Herning Cykler har afholdt et vellykket cykelkursus for pædagoger i Herning Kommune. Kursets formål var at give ansatte i børneinstitutioner indsigt i cykelteknik gennem cykelleg.

11 pædagoger og Herning Cyklers faste cykelinstruktør mødtes i september 2017 til cykelkursus. Målet var at få viden om køreteknik og cykelleg, til brug i undervisningen af børn, specielt  i alderen fra 5 til 6 år. Udover undervisningen blev kursisterne introduceret til Herning Cyklers nye tilbud om at låne cykler, hjelme og aktivitetsgrej.

Program

Dagen startede kl. 8.30 og sluttede kl. 13.00, og på disse få timer fik pædagogerne bred indsigt i, hvordan cyklen kan tages med i det pædagogiske arbejde. Der blev arbejdet med køreteknik, start, stop, sikkerhed, risici, balance, vægt og cykelleg.

Evaluering

Dagen sluttede med at kursisterne fik udleveret en Herning Cykler rygsæk med aktivitetsgrej samt et kursusbevis. Alle udfyldte et evalueringsskema, og her kan du læse et udpluk af, hvad pædagogerne mente var det bedste, og hvad de gerne vil have prøvet mere eller minde af.

"Bedst når vi var ude og se og prøve de forskellige aktiviteter".

"Det fungerede rigtig godt at man kunne komme med præcise eksempler , og så fik man svar på det + alle de gode aktiviteter på cykel".

"Det var super, at vi selv skulle ud at afprøve de forskellige cykellege, fremfor at vi blot fik fortalt om det".

"Mere om reparation af cykler. Hvad er godt at have med på tur"

"At I var gode til at formidle tingene. Super med skift mellem teori og praksis. dejligt at få lov til at prøve tingenen af selv."

"Mere specifikt på alderen som var beskrevet i kurset (5-6 år). Flere lege og ideer til forældreinddragelse, så det at børn skal lære at cykle, bliver en fælles indsats".


Cykelkursus for pædagoger september 2017

Herning Cykler holdt cykelkursus for pædagoger september 2017 på Enghavevej i Herning.

Kontaktinfo

Hanne Thomsen-Mühlbrand
Vej, Trafik og Byggemodning (887422)
Tlf.: 96288329
Mobil: 20742748
Send e-mail til vtbht@herning.dk

Rasmus Bartholdy Jensen
Vej, Trafik og Byggemodning (887422)
Tlf.: 96288340
Send e-mail til vtbrj@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

 

Dansk Skolecykling

Uddannelse af pædagogisk personale, cykelaktiviteter for børn og lokale cykelfællesskaber i landets kommuner på skoler og institutioner. 

Dekorativ billedeDansk Skolecykling